Sushi w Warszawie na zamówienie i na miejscu

Masz ochotę na pyszne sushi bez glutenu? Sprawdź więc zdecydowanie najlepsze restauracje, które mają w ofercie tę pyszną potrawę azjatycką w formie bezglutenowej i wielu innych odmianach. Przeglądając Nori Sushi menu możemy zauważyć, że w lokalu gastronomicznym oferowanych jest sporo rodzajów tego dania. Począwszy od owalnego Nigiri - jest to owalna porcja ryżu, która zawieroraz delikatną porcję wasabi.

Ow dodatku posiada pasterek ryby surowej, krewetki, kalmary, a nawet omleta japońskiego na samym wierzchu. Ta metoda dania jest jedną z pierwszych, którą spożywali Japończycy. Popularną formą dania, które można zamówić zarówno na miejscu w lokalu, jak i na wynos jest Hosomaki. Tutaj mamy do czynienia z elementarną rolką, w skład której wchodzi nori, ryż i dodatek w postaci ryby albo warzyw. W niektórych restauracjach do wyboru są również shitake, a więc grzyby a także omlet tamago. Oczywiście klienci mają do wyboru znacznie szerszy wybór azjatyckich potraw w surowej formie. Są to jeszcze m.in. Futomaki, Sashimi, Uramaki, Sushi bowl, Temaki, Gunkan maki, Tempura maki, Inari sushi, czy również Temari sushi. Jak widać Japończycy mają faktycznie sporo form przygotowywania swojej tradycyjnej potrawy. Jednakże to nie wszystko, co podawane jest w obecnych czasach. W ofercie wielu restauracji znajdziemy także sushi bez glutenu. Taka dietetyczna metoda tego dania dostępna jest chociażby w Nori Sushi menu. Warto zatem odwiedzić tę warszawską restaurację z kuchnią azjatycką. W każdym rodzaju SUSHI mamy do czynienia z podstawowymi składnikami, których nie mogło zabraknąć w żadnej z potraw. O czym z dużą dokładnością mowa? Oczywiście o ryżu do sushi, nori, wasabi, sosie sojowym, a także marynowanym imbirze. Już w tej chwili odwiedź azjatycką restaurację na terenie Woli w Warszawie i poznaj smaki kuchni azjatyckiej w pełnej krasie.
Źródło informacji: sushi bez glutenu.